Skip to main content
[:nl]

Volgens de NOS is de Duitse krant Bild vandaag met een opmerkelijke verklaring gekomen voor de langdurige absentie van Arjen Robben. Zo is te lezen in het bericht:

“Rätsel gelöst”, schrijft de krant. Volgens Bild lagen namelijk twee ontstoken kiezen ten grondslag aan het trage herstel van de 35-jarige aanvaller, die sinds 27 november van vorig jaar niet meer in actie is gekomen voor Bayern München.

“Het is heel erg frustrerend. Helaas is het probleem dat je niet precies weet wat het is. Het is echt moeilijk”, zei Robben recent nog tegen Bild. Hij worstelt al maanden met dijbeenproblemen en een geïrriteerde zenuw in het heupgewricht. De abcessen in de mond van Robben zijn volgens Bild afgelopen woensdag verwijderd. De ontstekingen in de mond zouden invloed hebben gehad op de genezing van de andere blessures.  Bild meldt ook dat Robben afgelopen weekend bezoek heeft gehad van ‘wonderdokter’ Thomas Sennewald die in het verleden vaker spelers met succes heeft geholpen. Pikant detail: de osteopaat is in dienst van Hertha BSC, afgelopen zaterdag uitgerekend de tegenstander. Sennewald, een goede bekende van Bayern-trainer Niko Kovac, zou Robben hebben geholpen bij zijn rugproblemen.” 

Met dank aan collega Sennewald!

Lees meer over dit onderwerp in onze publicaties: ‘Are oral health and fixed orthodontic appliances associated with sports injuries and postural stability in elite junior male soccer players?’ (2018) en ‘Associations between poor oral health and reinjuries in male elite soccer players: a cross-sectional self-report study.’ (2015) gepubliceerd in BMC Sports Science, Medicine and Rehabilitation.

Bron foto: NOS artikel/ANP

[:]